Aspargesdag hos Søren Wiuff

posted in: Arrangementer, Headline | 0
20. maj 2013
10:00to17:00

Søren Wiuff er Slow Foods drøm af en bonde: han er innovativ, han er lokal, han er biodivers, han er reflekterende, han er godt selskab, uden ham ville Det nye Nordiske køkken ikke smage som det gør og Noma ikke have samme plads på verdens kortet. Han er lydhør og sammen med ham kan man få lov til at være medproducent i ordets oprindelige betydning. Men han er ikke økolog – og det kan jo godt give anledning til en diskussion eller to, og dem stiller Søren gerne op til.

I maj er det aspargestid og Søren blev som bekendt først og fremmest kendt for sine asparges og fik tilnavnet aspargeskongen. Asparges er en strandplante og Lammefjorden er inddæmmet fjord, så her er tale om en grønsag, der gror i det bedst tænkelige terroir og det kan smages.

Søren har lige fået installeret et nyt professionelt køkken, hvor han ønsker at: “kloge og godtfolk kan komme og mærke, føle, sanse, høre om hvordan man tænker – jord, planter, ukrudt, høst, tilberedning og nydelse af alt det der kan leve og gro her hos mig, ind i en større og nærere tilknytning til det at leve, spise og dø. Helt fra det simple, hvordan høster man en asparges, håndterer den og tilbereder den, til den ender i vores mund, som det ultimativt perfekte måltid?”

Slow Food Odsherred inviterer den 20. maj (2. pinsedag) alle convivier i Danmark til at mødes hos Søren Wiuff . Vi skal i marken og se hvordan aspargesene dyrkes, se de forskellige sorter, lære at stikke dem og i det hele taget få en fornemmelse af vejen fra jord til bord. Derefter skal vi se hvad Sørens nye køkken kan præstere. Vi skal smage hvor forskelligt asparges kan tilberede, hvor forskellige sorterne er og hvordan de bedst anvendes. Dragsholm slot har gjort sig til specialist i asparges og en af deres kokke vil lave forskellige retter med asparges og vise, hvor meget godt man kan få ud af denne tidlige forårsgrønsag.

Mens vi spiser bliver der rig lejlighed til at høre om Sørens nye køkkenprojekt, hans holdninger til økologi og det at være landmand i Danmark og hvad du ellers har lyst til at diskutere med ham.

HVOR: Brogård,
Strandvejen 1, 
4532 Gislinge (ca. 10 minutter fra slutningen af Holbækmotorvejen)
HVORNÅR: Fra kl. 11 den 20. maj.
PRIS: 325 kr for medlemmer og 385 kr for ikke medlemmer. Prisen dækker middag og drikkevarer (aspargesøl).
TILMELDING: Senest 12. maj til slowfoododsherred@gmail.com eller via SMS 5122 4091. Husk praktisk tøj og fodtøj.