Besøg hos Københavns Fødevarefællesskab

posted in: Arrangementer | 0

Vil du …

… have økologi langt billigere end i supermarkedet?
… vide, hvordan din mad når frem til dit bord?
… lære mere om lokale råvarer?
… dele opskrifter og blive inspireret af andres?
… være en del af et engageret, lokalt fællesskab?

Så bliv medlem af Københavns Fødevarefællesskab!

Sådan skriver KBHFF, Københavns Fødevarefællesskab på sin hjemmeside. KBHFF er et fødevarekooperativ, der vil tilbyd et alternativ til dagligvarebutikkerne og bl.a. give alle mulighed for at købe økologiske og biodynamiske grøntsager til en rimelig pris.

Kooperativet er inspireret af Park Slope Food Coop i New York, og fungerer på den måde, at alle medlemmer på en gang er medejere og medarbejdere. Derfor kan fællesskabet holde prisen på grøntsagerne så lav: Alle giver en hånd med i fællesskabets drift – enten ved at stå i butikken, bære varer ned eller sørge for at lave prøvesmagninger hver uge.

Vi besøgte Københavns Fødevarefællesskab den 17. februar og fik en snak med medlemmerne om nogle af udfordringerne – bl.a. om hvordan det er at dele lokaler med meget politisk aktive aktivister, om hvordan børnefamilier skal få tid til at blive medlem, om hvordan man kan vokse og sprede ideen uden at blive for tung rent administrativt – og om planerne om muligvis at inddrage andet end grøntsager i sortimentet.

OM KBHFF
Et medlemsskab koster 100 kroner. Den ugentlige grøntsagspose med mellem 5 og 7 kg grøntsager, fortrinsvis fra Birkemosegård, Kiselgården og Solhjulet, koster 100 kroner. Indmeldelse kan ske på hjemmesiden eller ved at møde op på foreningens adresse, Korsgade 19, 2200 København N.

Leave a Reply