Besøg Muld

posted in: Aktuelt | 0

Speciallandbruget Muld nær Holbæk er blevet ambassadør for den spiselige biodiversitet. Projektet, der i første omgang skal vare året ud er så småt i gang. Planen med projektet er, at folk – madmennesker, havemennesker, familiemennesker, professionelle og amatører m.m. – skal komme forbi, opleve vores rimeligt mange dyrkede sorter i marken, i køkkenet og på tallerkenen.

Måske vil de tænke: »Hvorfor kan jeg ikke købe sådan nogle urter i Brugsen, det vil jeg spørge Brugsen om – Salat kan faktisk have en smag, det kan jeg godt lide. Hvorfor spiser jeg mad fra Israel, Sydafrika og Spanien, de danske sæsonvarer er lige mig. Jeg tror faktisk hjemmelavede frø kan være bedre end købte. Skulle jeg ikke prøve at lægge lidt plæne om til køkkenhave, det ser ikke så svært ud. Jeg har også mod på at tilberede kørvelroe, havrerod og cikorie, hvor svært kan det være?« … Og mange andre dejlige tanker.

Vi kommer til at holde arrangementer der er åbne for alle og enhver, og nogen der henvender sig til særlige grupper. De åbne arrangementer kommer til at ligge den 16. maj, den 16. august og den 11. oktober. Alle dage fra kl. 11 og 3-4 timer frem.

16. maj, som er Storbededag, starter vi kl. 11 med en kop og en introduktion til projektet, derefter går vi en tur rundt på grunden for at se hvad der spirer og gror. Man kan så sjældne frø i potter til at tage med hjem, og sidenhen spiser vi frokost med nogle af urterne. Forhåbentlig smager man på noget man ikke havde smagt før. Det hele er gratis, bortset fra øl eller vin til maden som kan købes, hvis man ønsker det. Børn er selvfølgelig velkomne.

Det eneste vi beder om er, at I tilmelder jer på forhånd på ane@muldpaanettet.dk med ’16. maj’ i emnefeltet, og at I dukker op ved 11-tiden 16. maj. Husk tøj og fodtøj der passer til markvandring og spisning i lade

HVOR
Muld
Eriksholmvej 26
4390 Vipperød,

Tlf.: 6166 3611
Web: muldpaanettet.dk
Facebook: facebook.com/muldaps
Instagram: @mulddamgaarden