Burns Supper på Nose2Tail

posted in: Arrangementer | 0
24. januar 2012
18:00to23:59

Den skotske nationaldigter, Robert Burns (1759-1796) har fødselsdag den 25. januar. Herhjemme er han bedst kendt for digtet »Auld lang syne«, som Jeppe Aakjær i 1927 fordanskede til »Skuld gammel venskab rejn forgo«.

I hjemlandet fejrer man ham i dagene omkring hans fødselsdag med »Burns Suppers«, en traditionsrig middag, hvor hovedretten altid ligger fast: Haggis, og hvor det er et fast element, at Burns’ digt »Address to a Haggis« bliver reciteret.

Slow Food København Nordsjælland og Nose2Tail Madbodega fejrer Robert Burns og hylder indmaden den 24. januar.

For the English-speaking: Slow Food Copenhagen North-Zealand and Nose2Tail celebrates Robert Burns’ birthday with a Burns Supper on January 24th. The supper features recitation of Burns’ poetry and the traditional haggis. The event is held at Nose2Tail in “Kødbyen”, Copenhagen, and tickets are available at Billetto (DKK 350,- for members of Slow Food, 425,- for non-members)

Haggis, der bedst kan sammenlignes med finker, består af indmad og afpuds fra får, som er blandet med havre krydret, og derefter kogt i fårets mave. Den serveres traditionelt med »neeps and tatties«: Mos af kålrabi og kartofler.

I Slow Food synes vi det er oplagt at fejre Robert Burns’ fødselsdag med en ægte »Burns Supper« – dels fordi vi gerne vil holde liv i traditionelle råvarer, retter og tilberedninger, dels fordi vi mener indmad fortjener ære og oprejsning i gryder og på tallerkener.

Vi har inviteret Richard O’Connor, der til daglig driver chokoladefirmaet »Chocolate and Love« til at stå for recitationen af Burns-tekster, og afholder arrangementet på Nose2Tail Madbodega i Kødbyen.

Nose2Tail Madbodega, der drives af Martin Becker Rasmussen, Teitur Christensen og Søren Haahr, er Københavns føste bæredygtige madbodega.

Restaurantent er baseret på »nose to tail«-princippet, der går ud på at hele dyret skal bruges fra snude til hale, så man undgår spild. Hos Nose2Tail er »nærhed« et andet princip: Kødet og grøntsagerne leveres fra små, lokale og helst økologiske landbrug.

Vær med til Slow Food København Nordsjælland og Nose2Tail Madbodegas fejring af Robert Burns og hyldest til indmaden den 24. januar.

HVAD: Burns Supper på Nose2Tail
HVORNÅR: Tirsdag den 24. januar 2012 fra klokken 18.00
HVOR: Nose2Tail Madbodega, Flæsketorvet 13A, 1711 København V
PRIS: 350,- for medlemmer / 425,- for ikke-medlemmer (prisen inkluderer 3 retter + et glas whisky, drikkevarer derudover kan købes i restauranten)
TILMELDING: Billetter til arrangementet købes på Billetto – sidste frist for billetkøb er 17. januar 2012 http://www.billetto.dk/burnssupper