Conditori la Glace: Levende dansk kagehistorie

posted in: Arrangementer | 0

la_glaceOnsdag 13. januar 2010 kl. 18-19.30  besøger vi Conditori La Glace og møder madhistoriker Bi Skaarup (www.historiskmad.dk) og kagekone og konditor Marianne Stagetorn Kolos, der ejer og driver La Glace.

Få danskere ved, at vi har en meget fornem dansk kagekultur. Den opstod i København i årtierne før og efter år 1900, hvor det københavnske borgerskab havde mange penge. Industrimagnater og pengemænd dyrkede i disse år selskabslivet, og restauranter, cafeer og konditorier stortrivedes. Det affødte to gastronomiske nyskabelser, hvis lige aldrig er set siden: det danske smørrebrød og de danske konditorkager.

Et af de markante konditorier var La Glace, som åbnede allerede i 1870 på den fornemme adresse i Skoubogade i hjertet af byen. Her har den danske kagekultur lige siden fået lov til at blomstre – ikke mindst i de senere år, hvor stedet med Marianne Kolos ved roret har fået et nyt liv. La Glace formår nu med en dyb respekt for traditionerne, de gode råvarer og fremragende dansk konditorhåndværk at lave såvel gamle som nye kager.

HVORNÅR : Onsdag 13.januar 2010 kl. 18-19.30 (Bemærk at datoen er ændret fra tidligere nyhedsbreve)

STED: Conditori La Glace Skoubogade 3, 1158 København K. www.laglace.dk

PRIS FOR  MØDET: Vi får to foredrag: om kagehistorie og om La Glace. Der serveres chokolade, kaffe og kage. 150,- for medlemmer af Slow Food (175 kr. for ikke medlemmer).  Betaling kontant på dagen.

Tilmelding inden søndag 10.1 2010 til katrine@klinken.dk. Der er begrænset deltagerantal, og medlemmer med medlemskort har fortrinsret. Telefon i tilfælde af afbud på dagen m.m. Katrine: 2326 2048.

Leave a Reply