Convivial middag på Il Buco

posted in: Arrangementer, Headline | 0
20. maj 2015 18:30to21. maj 2015 22:30

slowfoodsneglistenSlow Foods lokale grupper hedder convivier, det stammer fra ordet convivium, den latinske betegnelsen for et fælles måltid – og man aner slægtskabet med englænderens conviviality, et (lystigt) samvær.

Vi vil gerne byde på lidt convivialitet med ægte Slow Food-ånd og har fået Roberto Flore, som ud over at have været del af Slow Food bevægelsen i mange år, også har haft sin egen restaurant på Sardinien og som nu er Head Chef i Nordic Food Lab, til at sætte en fire retters menu sammen til os.

Han vil genskabe stemningen fra et italiensk Osteria, hvor retterne bliver serveret på fælles fade og ikke i små portioner, og gør det på Il Buco på Christianshavn.

Il Buco har ansat to unge italienere i køkkenet: Viola og Tommaso, som begge er uddannede fra det Slow Food-nære universitet »University of Gastronomic Sciences« i Pollenzo, og som hjælper med til at gøre aftenen speciel.

Stedet er også begyndt at anvende (og sælge) Slow Food Presidie produkter, der er særligt mærkede som typiske, traditionelle og gode produkter – så meget nærmere en italiensk, kulinarisk Slow Food oplevelse kommer man næppe i Danmark.

Vi sidder ved lange fællesborde og får serveret en sardisk inspireret menu, som først afsløres om nogle dage, når vi ved hvor mange Presidieprodukter, det kan lykkes at få fat på.

Der bliver mulighed for at købe drikkevarer, stedet har et spændende udvalg af gode italienske naturvine. Desuden kan man få en snak om græsrodsbevægelsen Slow Food og god, socialt og økonomisk bæredygtig, mad.

Billetterne er først til mølle, da pladserne er begrænsede.

HVOR: Il Buco, Njalsgade 19c, 2300 København S (inde i gården)
HVORNÅR: 20 maj 2015, kl. 18.30
PRIS: 250 kr. for medlemmer og 300 kr. for ikke medlemmer.
BILLETTER: Køb billet på billetto.dk

English summary: On May 20th at Il Buco, Roberto Flore, long time Slow Food member, Head Chef at the Nordic Food Lab and previously owner of his own restaurant in Sardinia, will recreate the vibe of the Italian Osteria, when he is serving a 4-course Sardinian inspired meal, served family style at shared tables. Wine (a large selection of Italian, natural wine) available, but not included in the price. Price: 250 kr. for Slow Food members, otherwise 300 kr. Tickets available from Billetto.dk. The dinner takes place on 20th of May, 18.30, at Il Buco, Njalsgade 19C (inside the courtyard), 2300 KBH S