Dansk pølsemageri: Tradition og fornyelse

28. april 2014
17:00to19:30

poelsearrangement_2014Der er en lang tradition for godt pølsemageri i Danmark, men kan vi også udvikle nyt? Pølsemageriet i Danmark har sin baggrund i tre traditioner, Jens Beinholt Shou vil fortælle om de tre traditioner.

Den første er traditionen fra forrådshusholdninger, hvor man typisk fremstillede 7-8 slags pølser i slagtetiden i oktober- november.

Den anden er traditionen fra de kongelige og adelige husholdninger, hvor man yderlig serverede pølser med ekstravagante ingredienser, fx kapunpølser og gedepølser.

Den tredje tradition blev udviklet på andelsslagterierne omkring år 1900, men blev for alvor ændret omkring 1960, og resultatet er i dag nogle mindre interessante pølser.

De sidste 20 år har der på markedet tilsyneladende været interesse for nye og bedre pølser.

Jens Breinholt Schou vil til slut give nogle bud på, hvordan vi  – med respekt for det basale i håndværket – kan udvikle nye pølser.

På mødet sælger Jens Breinholt Schou sin bog »Pølsemageri – Teknik, opskrifter og historie« til en særpris af 200 kr.

HVAD: Dansk Pølsemageri: Tradition og fornyelse
HVOR: Vinhanen, Baggesensgade 13, 2200 København N
HVORNÅR: Mandag den 28. april kl. 17.00-19.30
PRIS: 100 kr. for medlemmer af Slow Food, 125 kr. for ikke-medlemmer. Prisen inkluderer et let pølsemåltid og et glas vin.
BILLET: Købes på Billetto senest 25. april.

KONTAKT: Katrine Klinken, tlf 2326 2048