Der er andet end spægelse i januar …

posted in: Aktuelt | 0

Januar forbinder mange med slankekure, kolde afvaskninger og generelt aflad efter julens excesser. Men sådan behøver det slet ikke være – her er tre arrangementer, der kan sætte lidt fut i den sidste halvdel af måneden:

  • Fyraftensmøde om nordisk madkultur på Tire Bouchon Den ellers yderst franske vinbar Tire Bouchon har inviteret journalist Anders Holst-Markussen, der bl.a. skriver for Weekendavisen, til at fortælle om Nordisk Madkultur. Det sker den 27. januar fra kl. 17.00-19.00. Pladsbestilling i baren – pris inkl. smagsprøver: 200 kroner.
  • Kirsebærvin hos Suhr’s Seminarie Samfund – efter foredraget om nordisk mad er der måske plads til et glas kirsebærvin – som man kan få stort set lige om hjørnet. Glem alt om forne tiders Kijafa: Journalist og kirsebærvinmager Morten Brink Iwersen fortæller om kirsebærvin fra Frederiksdal gods hos Suhr’s Seminarie Samfund på Madakademiet, Pustervig 8 i salen. Gå lidt før foredraget er slut, for det sker 27. januar kl. 19.00-21.30. Pris kr. 125,- som betales ved indgangen.
  • Skotsk sækkepibe, whisky og Burns Night i Maglebrænde – er man slet ikke til det nye nordiske eller kirsebærvin, er der trøst hente på Fjendstrupvej 2 i Maglebrænde, Peter Abrahamsen og Lone Glahn vil hylde the great chieftain of the puddin’-race og afholder Burns Night med fakkeltog og haggis. Det er en hyldest til den skotske digter Robert Burns, som herhjemme mest er kendt for digtet Should auld acquaintance be forgot i Jeppe Aaakjærs gendigtning Skuld’ gammel venskaw rejn forgo. Burns var en stor ynder af den skotske nationalret, haggis – fåremave, fyldt med krydret fars, serveret med neeps and tatties og whisky. Vores medlem Nethe Plenge laver Haggis – og det hele foregår i Maglebrænde Skole den 27. januar fra kl. 19. Pris 290,- for haggis og tre whiskies – tilmelding på hjemmesiden.

Leave a Reply