Ekstremøl og mad

posted in: Arrangementer | 0

DSC_0003Søndag den 24. maj samlede vi 21 mad- og ølentusiaster til et spændende møde på Meyers Madhus på Nørrebro. Vi havde fået fire af landets eksperimenterende bryggere til at levere øllet og køkkenchef Anita Klemensen, 1. th., til at bistå med menuen til arrangementet »Ekstremøllet og maden«.

Opgaven til bryggerierne var: »Find en øl, I ikke tror, man kan lave mad til« – og den umulige opgave til Anita Klemmensen og os selv var så at finde på mad, der rent faktisk passer til øllene. Menuen blev:

  • FatCat fra BeerHere, serveret med stegt makrel, »sommersalat« af rygeostcreme og agurk med purløg og ristet rugbrød
  • Mikkels Monster fra Nørrebro Bryghus, serveret med confiterede kalvabrisler og rysteribs med mynte og syltet græskar
  • XX Rated fra Amager Bryghus, serveret med braiserede svinekæber med schezuan-peber, avocadomos og gedeost
  • Black fra Mikkeller, serveret med gateau marcel med hindbær og valnød, friske kirsebær og flødeskum

Diskussionen var livlig – og vi takker både bryggerierne, Anita Klemensen og Meyers Madhus for at ville lege med. Selvfølgelig vil vi især gerne takke Shaun Hill fra Nørrebro Bryghus og Christian Skovdal Andersen fra BeerHere, fordi de var så gode til at fortælle om bryggeprocesser og de mange beslutninger der går forud før man har øl i glasset!

Leave a Reply