Ekstremøl og mad

posted in: Arrangementer | 0

hopssSøndag den 24. maj har Convivium Nordsjælland / København inviteret til duel på mad og øl. Vi tror nemlig man kan servere mad til alle slags øl – også til ekstremøl.

Ekstremøl er øl, der enten har en meget høj alkoholstyrke, er meget humlede, indeholder råvarer, man ikke normalt forbinder med øl – eller det hele på en gang.

Vi har udfordret fire bryggere og en kok – og du har chancen for at være med i diskussionen og smage på øllet og de retter, vi mener, man kan servere dem til.

Kokken, der har sat mad til øllet, er Anita Klemensen, der til daglig er køkkenchef på Rest. 1.th., og bryggeren, der vil guide os gennem ekstremøllets verden er Shaun Hill, der til daglig er chefbrygger på Nørrebro Bryghus. De fire øl, vi kommer til at smage og sætte mad til er:

  • Fat Cat fra bryggeriet BeerHere, en parfumeret red ale med new zealandsk humle
  • XX Rated fra Amager Bryghus, en double India pale ale med 9 % alkohol og 23 forskellige humlesorter
  • Mikkels Monster fra Nørrebro Bryghus, en meget fyldig Barley Wine, og endelig
  • Danmarks – så vidt vides – stærkeste øl: Mikkeller Black, en double imperial stout på 17 % med smag af brun sukker, kaffe, lakrids, skibstjære og meget andet godt …

Det hele foregår på Meyers Madhus, Nørrebrogade 52C (anden baggård) søndag den 24. maj klokken 16-19. Prisen for medlemmer af Slow Food er DKK 350,- mens prisen for ikke-medlemmer er DKK 400,-

Tilmelding senest mandag den 18. maj 2009 til mogens@madkultur.dk

Leave a Reply