Grænseoverskridende østers og madkulturer i det sønderjyske

Kom med ud i naturen og smag den rene vare. Vi mødes ved Vadehavscenteret ved Ribe søndag formiddag den 13. marts 10.30. Vi starter med kaffe og hører museumsinspektør Inge Adriansen fra Sønderborg Slot fortælle om ”Grænseoverskridende fødevarer og madkulturer i Sønderjylland”.  Her er dansk, nordtysk og frisisk kost  indgået i en særlig symbiose.

Derefter starter vi en ca. 6 km guidet vade-/vandretur med en naturvejleder ud til østersbankerne i Vadehavet, hvor vi plukker østers, som vi både kan smage sammen – og tage med hjem. Turen er planlagt, så der er lavvande. I Vadehavet er der ikke Limfjordsøsters,  men de franske østers der lever hele vejen op langs Atlanterhavs kysten. På østersbankerne får vi en lille skål.

HVORNÅR: Søndag 13. marts 2011 kl. 10.30 – ca. kl. 15.30 ved Ribe
HVOR: Vadehavscentret, Okholmvej 5, Vester Vedsted, 6760 Ribe, (næsten 4 timers kørsel fra København). Tlf. 7544  6161
PRIS:
250 kr. for medlemmer af Slow Food og 350 kr. for ikke medlemmer. NB: Prisen dækker ikke transporten til Ribe. Vi må prøve at slå os sammen i biler og dele transportudgifter i grupper.
TILMELDING: Senest fredag 25. Februar til Katrine Klinken, E-mail katrine@klinken.dk – skriv ”Østerstur” i emnefeltet og angiv følgende oplysninger i mailen:

  1. Fuldt navn på deltager/deltagere
  2. VIGTIGT: Skostørrelse på alle deltagere, så der er waders klar når vi kommer. Hvis du selv har waders med fratrækkes 50 kr. fra turens pris.
  3. Angiv om du/I selv klarer transporten eller om du/I søger kørelejlighed
  4. Mobiltelefonnummer på dagen (NB: hvis det er dårligt vejr og blæser op, kan vi risikere, at der er for meget vand på østersbankerne, så turen må aflyses, og I får så besked så hurtigt som muligt)

BØRN: Børn skal være 1.60 m for at kunne deltage pga. vandstand og længden af wadersne.

PRAKTISKE TIPS TIL TUREN
På turen er det en god idé at have behageligt, lunt og evt. vindtæt tøj på, som du går godt i. Evt. termosokker. Have-/arbejdshandsker eller vandtætte vanter, da østerskallerne kan være skarpe. Det er en god idé at medbringe en gammel rygsæk, som man kan bære østersene hjem i – østersene kan være ret mudrede. Man kan evt. fore sin rygsæk med en stor skraldepose.

Medbring gerne en østerskniv, lidt hvidvin eller øl, citron, ristet rugbrød eller hvad man har lyst til at spise til sine østers. Medbring godt med vand og en lille madpakke. Og evt. skiftetøj til at køre hjem i.
De østers vi plukker kan holde ca. 14 dage  hvis de opbevares koldt.

http://findvej.dk/Okholmvej5,6760

Leave a Reply