Grundlovsdag på Madakademiet: Mad og demokrati

posted in: Aktuelt, Arrangementer | 0
5. juni 2012
14:00to16:00

MadakademietSuhrs Madakademiet sætter mad og demokrati til diskussion ved at mødes med mennesker der, som vi, mener at ordentlig mad og det at kunne lave den og nyde den sammen, er en essentiel del af vores liv, kultur og demokrati. Vi vil benytte grundlovsdag til at mødes og tale om hvordan den konkrete mad på tallerknen hænger sammen med vores tanker om at leve i et af verdens bedste demokratier.

Derfor afholder Suhrs Madakademiet ArtTalk den 5. juni fra kl. 14 til ca. 16 i Pustervig. En ArtTalk tager sit udspring i, at det er i det uformelle rum ved møder og konferencer, at man får skabt kontakter og får nye input. Og mad er en fantastisk katalysator for at skabe det uformelle rum. Derfor er indlægene få og korte og går direkte over i en buffet og en uformel drøftelse ud fra en række teser, vi på forhånd har formuleret. Deltagerne defilerer så rundt mellem hinanden, bufetten og teserne, som de har lyst og interesse til.

Arrangementet er en del af et samarbejde med Dansens Hus om et værtsarrangement de kalder Host Guest Ghost. Det er Madakademiet der har valgt gæsten og lægger hus til en ArtTalk, mens arrangementet slutter med en suppeevent i Dansens Hus d. 10. juni hvor elever på Madakademiet har arbejdet sammen med gæsten om en til lejligheden udviklet suppe.

  • Søren Espersen – grundlægger af kulturlandskab.dk – naturvejleder og kultursociolog
  • Katrine Klinken – kok, kogebogsforfatter og medlem af bevægelsen Slow food
  • Alessandro Porcelli -Vores Host Guest Ghost: der gennem mange år har arbejdet med kontakten mellem kokkene, råvarerne og den lokalt funderede madkultur. Læs og se mere på cookitraw.org
  • Lars Sonne-Hansen – Madakademiets forstander, der byder velkommen til Mad med mening

En ArtTalk tager sit udspring i, at det er i det uformelle rum ved møder og konferencer, at man får skabt kontakter og får nye input. Og mad er en fantastisk katalysator for at skabe det uformelle rum. Derfor er indlæggene få og korte og går direkte over i en buffet og en uformel drøftelse ud fra en række teser, vi på forhånd har formuleret. Deltagerne defilerer så rundt mellem hinanden, buffetten og teserne, som de har lyst og interesse til. Sætter disse teser fx dine tanker i gang?

  • Er det nordiske køkken in- eller ekskluderende?
  • Kan mad være demokratisk?
  • Kan gourmetrestauranter være folkelige og vil/skal de?
  • Hvordan startes en madbevægelse – eller et oprør?
  • Hvordan får “Karen i Kæret” del i lækre råvarer og skønner retter?
  • Hvem vinder kampen – tarteletterne eller ramsløget?