Naturvin på Terroiristen Vinbar

Smagning af naturvin er en tur rundt til en række små producenter, som leverer verdensklassevine ud fra en filosofi om, at naturlig vin bedst afspejler druens oprindelse, terroiret, og dermed giver den mest autentiske vin.

Turen fører os fra Slovenien over Friuli, til Toscana, Umbrien, Piemonte og Sicilien, hvor vi blandt andet skal møde vine fremstillet af nogle af naturvinens mest prominente eksponenter som fx Paolo Bea (grundlægger af Vini Veri naturvins-producent sammenslutningen), Cappellano (præsident for Veri Veri) og Marjan Simcic (slovensk naturvins lysende stjerne). Vi smager i alt 7 vine, som hver især rangerer blandt de bedste i deres distrikt.

Lidt om vinbaren: Terroiristen Vinbar fokuserer på autentisk, terroirpræget vin, fremstillet i overensstemmelse med de gode, gamle traditioner: Vin, som afspejler de omgivelser, vinstokkene har vokset i; vin, som er naturligt fremstillet, dvs. oftest af økologisk eller biodynamisk dyrkede druer, uden brug af kulturgær, uden filtrering og ofte uden temperaturkontrol under gæringsprocessen; vin, som lever!

Vi er ikke bio-freaks, men vælger vores vine ud fra oplevelsen i glasset. Det er blot vores erfaring, at mange af de bedste vine er fremstillet så naturligt som muligt. Vinene udvælges omhyggeligt som de bedste repræsentanter for deres type – efter talrige besøg hos producenterne for at forstå baggrunden for vinenes karakter: det lokale køkken de drikkes til, de mennesker, som producerer og drikker vinene til daglig, den natur, som skaber druerne osv.

Det kan man ikke læse sig til, men må opleves på stedet for til fulde at forstå vinens inderste væsen. Det er denne oplevelse, vi via en smagning forsøger at formidle. Vi holder af god, terroirpræget vin, uanset hvorfra den kommer i verden, men har en særlig kærlighed til vinene fra Italien og Slovenien, som vi selv importerer.

Vi har valgt navnet Terroiristen, fordi det bedst afspejler den type vin, vi fører. Et ordbogsopslag kunne se således ud:

Terroirist -en, -er (afl. af fransk terroir jord, jordsmon) en vinmager, som dyrker sine vinstokke og fremstiller sine vine på en måde, som tillader den færdige vin at afspejle de påvirkninger, som vinstokke og druer har fået under deres opvækst: Solskinstimer, markens hældning og dermed eksponering for solen, temperatur, nedbør, dræningsforhold, vindforhold, jordbundens sammensætning, herunder indhold af mineraler og mikro-organismer, samt det øverste jordlags beskaffenhed.

 

Terroiristen ejes af Stefan Jensen, som importerer vinene via importfirmaet Winewise, der også leverer vinene til en række restauranter som Noma, Il Dona, Gustavs Bistro, Sorte Hest, Gourmandiet, 1. Th, Fischer, Tinggården m.fl. Stefan har igennem 30 år fokuseret på italiensk vin gennem talrige rejser i landets vindistrikter, smagninger i vinklubber m.v., i mange år som passion sideløbende med arbejde i IT-branchen og i de seneste 11 år som vinimportør og igennem nu 3 år vinbarsejer.

HVORNÅR: Tirsdag den 25. oktober. Kl. 17.30 – ca. 19.30 smagning af naturvin, derefter middag til ca. kl. 21 for dem som har lyst. Begrænset antal og tilmelding efter først til mølle princippet.
HVOR:Terroristen Vinbar, Jægersborggade 52, 2200 Kbh. N.
PRIS: Vinsmagning: 300 kr. for medlemmer, 400 kr. for ikke-medlemmer. Pris for “dagens ret”: 150 kr. Drikkevarer til maden betales separat.
TILMELDING: Senest mandag 18. oktober til Katrine Klinken, katrine@klinken.dk. Skriv ”Naturvin” i emnefeltet, og angiv, hvis du ikke er betalende medlem af Slow Food, eller hvis du er medlem af et andet convivum. Giv besked hvis du ikke spiser kød. Betaling kontant på dagen. Tilmeldingen er bindende og i tilfælde af afbud kontakt Katrine på 23 26 20 48.