Nyhedsbrev: Carlo Petrini i København, Terra Madre, Ostefestival og meget mere

posted in: Nyheder | 0

Kære medlemmer og venner af Slow Food København-Nordsjælland

Efter en længere sommerpause er der netop nu gang i en masse ting i foreningen, som jeg gerne vil gøre opmærksom på og informere om, samtidig håber jeg, I har lyst til at deltage i nogle af vores kommende arrangementer. Man kan til- og afmelde nyhedsbrevet her.

 

Carlo Petrini til MAD5 og Food & the City
Slow Foods grundlægger og præsident Carlo Petrini var i slutningen af August på besøg i København et par dage, hvor han var inviteret til at tale på MAD5 symposiet med temaet ”Tomorrow´s Kitchen” den 30.8. Jeg havde fornøjelsen af at introducere Carlo, der – fornemt oversat af Thomas Harder – gav en brandtale, hvori han bl.a. sagde, at fremtidens kok også kommer til at være landmand, som vi allerede ser gode eksempler på i Danmark, som Jens Vestergaard på Muld i Vipperød og Christian Puglisis Farm Lab i Lejre . Petrini fik en varm velkomst og stående applaus af publikum, der bl.a. bestod af nogle af verdens mest indflydelsesrige kokke, anført af Rene Redzepi fra noma og David Chang fra Momofuku i New York. Læs mere og se klip fra MAD5.

Dagen efter var Carlo Petrini keynote-speaker på konferencen ”Food & the City”, arrangeret af IDA og Food Studies på Aalborg Universitet. Konferencen satte bl.a. fokus på bæredygtighed i byernes fødevaresystemer, resiliens og samarbejde mellem by og land. I sin tale kritiserede Petrini det moderne, globale fødevaresystem i skarpe vendinger, oplægget kan ses gratis som webinar.

 

Terra Madre og Salone del Gusto i Torino
Fra 22. Til 26. September afholdt Slow Food de biennale, sideløbende arrangementer Terra Madre og Salone del Gusto i Torino, hvor folk fra hele verden mødes og smager, snakker og diskuterer, spiser og drikker og sætter fokus på god, ren g retfærdig mad til alle, alle vegne.

Udover en gigantisk markedsplads med produkter og mennesker fra bl.a. alle Italiens regioner og de fleste af verdens lande, var der konferencer, smagninger, møder og middage, samt en parade gennem byen med flag og skilte for at vise alle, at Slow Food i den grad var kommet til byen.

Slow Food København-Nordsjælland havde taget initiativ til et uformelt møde mellem danskerne, der var dernede, både medlemmer, delegerede, Slow Food Youth Network Copenhagen og andre interesserede mødtes og havde nogle hyggelige timer, før de, der havde lyst deltog i paraden med dansk flag og højt humør.

Dagen efter bød på et møde mellem de nordiske landes Slow Food folk, for at få snakket sammen og få mulighed for at lære hinanden bedre at kende, så vi forhåbentlig i fremtiden vil kunne se mere samarbejde.

Det var som altid inspirerende og lærerigt at være dernede, det kan kun anbefales!

Se mere om Salone del Gusto og Terra Madre her.

 

Slow Cheese Copenhagen, 5.11.2016, kl. 10-17

Som I måske har hørt, arrangerer Slow Food i Danmark den 5.11. en ostefestival i Copenhagen Food Space, Slagtehusgade 11, 1715 København V i samarbejde med netop Copenhagen Food Space og Ost & Ko.

Hele dagen vil der være forskellige oplæg, smagninger, aktiviteter og selvfølgelig marked med smagsprøver og mulighed for at købe gode produkter med hjem.

Festivalen er en stor satsning for vores forening, vi håber at kunne tiltrække en masse mennesker og formidle Slow Foods budskaber gennem de gode, traditionelle, men også nyskabende oste og producenter, der kommer.

Vi kan stadig bruge flere frivillige hænder på dagen, så sig endelig til, hvis det kunne være sjovt eller interessant at hjælpe et par timer eller flere på dagen.

På festivalen vil der være mulighed for at oprette eller forny sit Slow Food medlemskab til en fordelagtig pris.

Se mere på vores hjemmeside eller på facebook, eller på fx Politikens omtale.

Gratis adgang for medlemmer med gyldigt medlemskort, ellers kan man købe billetter her.
(Billetter til modererede smagninger er obligatorisk også for medlemmer)

 

Stop din egen Slow Food medister, 14.11.2016, kl. 17-21

Når røgen fra ostefestivalen har lagt sig, er vi allerede klar med det næste arrangement:
Slow Food København-Nordsjælland arrangerer i samarbejde med Suhrs Højskole Madakademiet et kursus i elementært pølsemageri, så du kan fremstille din egen julemedister. Jens Breinholt Schou vil stå for kurset og supplere med inspirerende råd – vi har vel alle en pølsemager gemt i maven?!

Jens er topaktuel med bogen “Nordisk Charcuteri”, som han netop har udgivet. Jens har for et par år siden også udgivet bogen ”Pølsemageri”. Pris: Slow Food medlemmer 320 kr, ikke-medlemmer 370 kr. Læs mere her

 

Terra Madre dag og julebazar i Osramhuset, den 11.12.2016

Traditionen tro holder vi Terra Madre dag i Osramhuset til december, hvor huset vil være fuld af forskellige aktiviteter. Vi laver som sædvanlig byttemarked, så vi kan gå julen i møde med en masse forskellige, lækre og interessante hjemmelavede produkter. Vi holder også auktion over gammelt køkkengrej, så ligger I inde med gryder og pander, tallerkener eller kogebøger, I aldrig bruger, men som stadig kunne være til glæde for andre, kan I komme og donere det til auktionen, pengene går til et godt formål.

Desuden kommer der til at være gløgg, kaffe, hygge og andre indslag, programmet udkommer inden længe, så følg endelig med på hjemmesiden og eller facebook.

 

 

Tak for at læse med og tak for at støtte vores forening, vi vil gerne i dialog og kontakt med vores medlemmer og andre interesserede, så skriv endelig til mig, hvis I har spørgsmål, kommentarer eller forslag. I må også gerne selv arrangere Slow Food arrangementer eller møder, hvis det er noget man har lyst til, kan vi tage en snak om det. Vi kan altid bruge et ekstra hoved eller ekstra hænder, så hvis man vil engagere sig som frivillig, tager vi også gerne imod det.

Bedste hilsner,

Johan Dal
Formand Slow Food København-Nordsjælland
Johank.dal@gmail.com