Økologisk kornmod på Livø

28. juli 2012 12:30to29. juli 2012 12:00

LivøTag med Slow Food-medlemmer fra hele Danmark til den økologiske ø Livø i Limfjorden og få en uforglemmelig weekend i kornets tegn! Slow Food Ålborg og Praktisk Økologi har sammensat et program for weekenden, som de kalder Økologisk kornmod på Livø. Turen finder sted den 28. juli med mulighed for overnatning og hjemrejse den 29. juli.

PROGRAM 28. JULI

  • 12.30 – mødested er LIVØ AVLSGAARD hos Bente og Karsten Kjærgaard (for enden af vejen)
    Markvandring med Karsten Kjærgaard, Naturstyrelsen, Livø & Jørn Ussing Larsen, Bageriet Aurion. De fortæller om mølleren/bagerens samarbejde med bonden om økologisk korn igennem en årrække. Livø har været leverandør til Aurion siden 2003. I et nyt stort projekt sætter Jørn Ussing Larsen og Karsten Kjærgaard yderlige fokus på opformering og dyrkning af ’gamle’ kornsorter og afgrøder som hidtil ikke har været dyrket i Danmark. I projektet vil der også blive arbejdet med afgrødernes kvaliteter og egenskaber i forbindelse med forarbejdning og anvendelse.
  • 14.30 –Kornets Hus. Korn, mel, brød – historie, anvendelse og fremtid v/ Jørn Ussing Larsen. Foregår »i gården« hos Bente og Karsten Kjærgaard.
  • 15.30 – Bente og Karsten Kjærgaard er værter for kaffen og teen i gården. Her fortæller Karsten Kjærgaard om Naturstyrelsens store projekt Grøn Livø: Energimæssigt og erhvervsmæssigt bæredygtig ø.
  • 16.00 –De vilde urters anvendelse i Gastronomien v/Pia Bischoff. Med udgangspunkt i Livø unikke flora og fauna.
  • 17.00 –Vi laver aftensmad i fællesskab under simple vilkår. Vi bruger kornet, urterne og hvad der ellers er at finde af lokale specialiteter. Trine Krebs fra Frugtformidlingen forsøger at lede os frem til det fælles måltid under åben himmel – i tilfælde af regn spiser vi i laden – Det bliver meget enkel mad, som vi skal hygge os med at lave. Drikkevarer er inklusive.

PROGRAM 29 JULI

  • 9.00 –For de overnattende er der morgenmad i fællesskab. Vi nyder morgenmad, som vi frembringer i fællesskab – igen er det kornet og det lokale, som vi skal spise.

PRIS
Arrangementet alene: 175,00 kr.
Inkl. Spisning(aftensmad og morgenmad): 400,00 kr.
Inkl. spisning og overnatning under tag: 550,00 kr.
Inkl. spisning og overnatning på teltplads (i eget telt eller under åben himmel): 400,00 kr.

Deltagerantallet er begrænset til 50 personer.

Vigtigt angående overnatning
Selvom der blev reserveret overnatning allerede sidste år var det alene muligt, at få fat i 20 pladser i det hus der hedder ’skolen’. Det bliver dermed efter princippet først til mølle. Alternativ er teltpladsen (gratis) dog skal man selv medbringe telt. Der vil være mulighed for at tvætte sig i ’skolen’ eller blot springe i fjorden.

Husk at medbringe sengelinned/sovepose eller lignende. Der kan lejes linned på Livø og skal i så fald skrives på vedhæftede bestilling. Dette koster for dyne, pude og linned 110 kr. pr. person.

TILMELDING
Praktisk økologi står for tilmeldingen. Klik her for at gå til tilmeldingsformularen!