Slow Food København Nordsjælland støtter haver i Afrika

posted in: Nyheder | 0

Bestyrelsen for Slow Food København Nordsjælland har valgt at støtte Slow Food-projektet »1000 haver i Afrika« med 900 Euro. 900 Euro er prisen på en have og vores bidrag er en direkte støtte til opbygningen af Kayesba School Garden i Kayes, Mali – et af verdens brændpunkter. Projektet »1000 haver i Afrika« er et af Slow Foods international projekter, og er et godt eksempel på at lokale aktiviteter kan være med til at gøre international gavn.

I Afrika er en have en vigtig kilde til sund mad og et bidrag til indtægten i lokalsamfundet. Derfor arbejder »1000 haver«-projektet med lokalsamfund i Afrika for at udarbejde konkrete modeller for bæredygtigt landbrug, som respekterer forskellige miljømæssige, sociøkonomiske og kulturelle kontekster, og som er nemme at efterligne. Projektet omfatter opbygning af:

  • Skolehaver, som dyrkes af elever og lærere i fællesskab
  • Haver i lokalsamfund, som deler arbejdet og udbyttet
  • Familiehaver, som er grupper af haver, der dyrkes af familier i et lokalsamfund.

Slow Foods »1000 haver i Afrika«-projekt arbejder efter Slow Foods principper om god, ren og retfærdig mad – »good, clean and fair«:

En god have

  • Er en garanti for friske og sunde råvarer
  • Fremmer lokale råvarer
  • Beskytter traditionelle opskrifter
  • Producerer kvalitetsfødevarer i sæsoner, hvor der er overskud

En ren have

  • Respekterer miljøet
  • Bruger jord og vand på bæredygtig vis
  • Beskytter biodiversiteten

En retfærdig have

  • Bringer forskellige grupper i lokalsamfundet sammen (fx lærere, studerende, bønder)
  • Synliggør bøndernes viden og kundskaber for dermed at forbedre deres status og selvværd
  • Fremmer fødevaresuverænitet ved at give lokalsamfundet mulighed for selv at vælge hvad de vil dyrke og spise

Læs mere om projektet på Slow Food Foundation’s hjemmeside, hvor også filmstumpen herunder er hentet.