Smagen af honning

posted in: Arrangementer | 0

Mød to biavlere og smag masser af honning. Vi mødes på Bryggeri Skovlyst hvor vi afslutter mødet med en enkel rustik middag og en lokalt brygget øl i Bryggeri Skovlysts restaurant tirsdag 13. september.

Honning er resultatet af biernes hårde arbejde. Det er også et produkt med stor variation i smag og aroma. Smag og aroma kommer fra de blomster, som bierne trækker på, og honningen varierer derfor over tid og sted. Alle bier trækker ikke på samme blomster, og der kan derfor være store smagsforskelle i honningen også inden for meget korte afstande. Selv bifamilier, som bor bare en meter fra hinanden, kan producere forskelligt smagende honning.

Karin Gutfelt og Torben Overgaard er hobbybiavlere i Furesø Kommune. De har bigårde tre forskellige steder i kommunen netop for at få så forskelligartet honning som muligt. En af bigårdene står på Bryggeri Skovlyst, som vi besøger. Karin og Torben vil fortælle lidt om biernes liv og honningproduktion og vi vil smage på flere typer lokal såvel som udenlandsk honning og prøve at sætte ord på smag, aroma og konsistens.

HVORNÅR: Tirsdag 13. September kl. 17.45 – kl. ca. 21
HVOR: Bryggeri Skovlyst,  Skovlystvej 2 (for enden af Ravnehusvej), Hareskovby, 3500 Værløse – Gåafstand fra Hareskov Station.
PRIS: 250 kr. for medlemmer, 300 kr. for ikke-medlemmer. Betaling kontant på dagen.
TILMELDING: Senest fredag 9. september til Katrine Klinken, katrine@klinken.dk. Skriv ”Honningmøde” i emnefeltet, og angiv, hvis du ikke er betalende medlem af Slow Food, eller hvis du er medlem af et andet convivum i landet. Giv besked hvis du ikke spiser kød. Tilmeldingen er bindende, og afbud skal ske inden fredag 9. september til Katrine, evt. på  2326 2048.