Sort kvæg i naturen

3. november 2012
10:00to14:00

Slow Food København-Nordsjælland og Slow Food Odsherred giver dig en enestående mulighed for at komme helt tæt på “verdens bedste bøfkød” – i levende live og i køkkenet.

Mogens Hansen, som producerer Angus-kødkvæg på Dalsbakkegård i Nykøbing Sjælland, inviterer på vandretur i naturen, hvor køerne og kalvene finder deres føde. Efter vandreturen er der frokost fra grillen.

Angus er en oprindelig skotsk kvægrace, der efter nogens mening giver verdens bedste kød – og det er i dag den mest almindelige kødkvægsrace i USA. Kødet har fra naturens hånd en god fedtmarmorering, og det giver en god smag – både når det gælder bøfferne og de stykker kød, der kræver en længere tilberedning.

Angus-kvæget på Dalsbakkegård gør nytte, mens de er i live. De er nemlig et led i Odsherred Kommunes naturpleje. Dyrene er generelt fredsommelige. Deres relativt beskedne størrelse og det, at de fra naturens side ikke er udstyret med horn, gør dem velegnede at have gående på områder, hvor der også er adgang for offentligheden.

HVOR: Vi mødes ved parkeringspladsen på Hovvigvej ved det store fugletårn. (Fra Nakke by kør ad Nakke Vestvej, drej til højre ved Hovvigvej). Derefter går vi en tur på ca 3 km og ser på foldene – husk gummistøvlerne og varmt tøj! Til sidst går turen mod Dalsbakkegård, Grønlandsvej 4, Hølkerup, hvor der serveres en let frokost med et glas øl (fra det lokale bryghus i Holbæk) eller vand.
HVORNÅR: Lørdag den 3. november kl. 10-14
PRIS: Slow Food-medlemmer 100,- / Andre 125,- Prisen inkluderer frokost, med øl fra det lokale bryghus i Holbæk eller med vand.
TILMELDING: Køb billet på billetto.dk – send derefter mail til mogens@madkultur.dk og skriv om du har brug for kørelejlighed eller om du er i bil – og i så fald hvor mange, du kan have med.