Tag med Slow Food og Forbrugerrådet på æblerov

ÆblerovHvorfor er det lettere at få fat i et æble fra Kina end det er at få fat i et fra Kalundborg? Hvilken sort er det gamle æbletræ i baghaven? Hvad er forskellen på madæbler og spiseæbler – og hvad kan jeg egentlig bruge et madæble til? Hvor meget koster et æble egentlig? Og hvem bestemmer, hvilke sorter, du kan få?

Slow Food København-Nordsjælland tager med Forbrugerrådet på æblerov og finder ud af svarene på alle disse spørgsmål. Det hele foregår den 15. oktober i Café Væksthuset, som ligger i Haven ved KU’s Biovidenskabelige Fakultet, Grønnegårdsvej på Frederiksberg.

Flere Slow Food medlemmer er taget med på æblerov og har tilmeldt sig Forbrugerrådets panel for at finde ud af hvilke æbler, der er til salg i det lokale supermarked. Resultaterne indgår i vores fælles arbejde for at få flere danske æbler på hylderne og for at støtte vores æbleavlere.

Få sat navn på de æbler, der kommer fra det gamle træ i baghaven, få inspiration til at bruge æbler i  det salte og søde køkken, hør om dansk æbleavl og truslen fra den lyserøde dame – og vær med til at kåre landets bedste spiseæble.

PROGRAM (med forbehold for ændringer)
Kl. 11:00 Velkomst – v. Katrine Klinken, Slow Food København-Nordsjælland.
Kl. 11:05 Aktiviteterne åbner: Pometet serverer smagsprøver og bestemmer æblesorter. Æbleværkstedet arbejder med most og frugter. Æbleboden og caféen er åben.
Kl. 11:15 Kirsten Rohde, Økologisk æbleavler fra Rytzebækgaard, holder festtalen for æblet.
Kl .11:45 Kim Mühlhahn og Carsten Lunding deler ud af madtips og smagsprøver.
Kl. 13:45 Hvorfor spiser vi flere og flere Pink Lady-æbler, v. Madblogger og næstformand i Slow Food København-Nordsjælland, Mogens Bisgaard.
Kl. 14:30 Kåring af det bedste spiseæble.
Kl. 15:00 Mætte og inspirerede tager vi afsked med hinanden.

HVOR: Café VæksthusetGrønnegårdsvej, Frederiksberg (Haven ved Det Biovidenskabelige Fakultet)
HVORNÅR: Lørdag den 15. oktober klokken 11-15.
PRIS: Gratis.
TILMELDING: Ikke nødvendig …

One Response

Leave a Reply