Terra Madre-dag i Osramhuset

posted in: Arrangementer, Headline | 0

IMG_20131208_122306

Slow Food fylder 26 år, og fødselsdagen fejres overalt i verden med Terra Madre Day. Den officielle fødselsdag er den 10. december, men vi har her i Slow Food København-Nordsjælland tradition for at holde festen på en søndag. I år bliver det den 6. december, og det kommer ligesom de tre foregående år til at finde sted i Osramhuset (Valhalsgade 4, 2200 København N). Dagen afholdes i samarbejde med Osramhusets Julebazar.

MADBYTTEMARKED
Vi holder for fjerde år i træk MADBYTTEMARKED – medbring dine hjemmesyltede rødbeder, dine brune kager, din kryddersnaps eller andre juleting, du har lavet, og byt dem. Hvem ved, måske kommer du hjem med din nye yndlingskage eller favoritrødbede! Download pdf-filen for at læse praktisk information og regler for byttemarkedet.

RØDKÅLSKONKURRENCE
Som noget nyt afholder vi i år RØDKÅLSKONKURRENCE. Kom med din hjemmelavede rødkål lavet af de lækreste råvarer og med den bedste historie – og vind en fin præmie! Osramhusets gæster er med til at vælge den bedste rødkål. Praktisk information: Alle hjemmekokke er velkomne til at deltage i konkurrencen. Udover at det bliver sjovt går konkurrencen ud på at finde frem til den bedste rødkålsopskrift. De indleverede rødkål bedømmes dels af de besøgende i Osramhuset, og dels af en udefrakommende dommer. Husk: Slow Food er en international græsrodsorganisation, der arbejder for gode, rene og fair råvarer. Det er dejligt, hvis du tænker på det i dit råvarevalg.

Praktisk info og konkurrenceregler:

 • Du tilmelder dig og indleverer din konkurrencerødkål (500 g) senest kl. 13.30 til Slow Food (nærmere plads/bord angivet på dagen).
 • Kl. 14.00 har Slow Food opstillet alle deltagende rødkål for smagstest af Osramhusets besøgende, der herefter stemmer på sin favorit! Slowfood har teskeer til smagningen.
 • Kl. 14.00 tester dommeren alle de konkurrerende rødkål
 • Kl. 15.00 kåres vinderen på baggrund af indkomne stemmer fra Osramshuset besøgende og dommeren (50%/50%). Ved dødt løb mellem de indkomne stemmer er det dommeren, der træffer afgørelsen.
 • Du kan deltage med rødkål lavet på kogt kål (ikke rå)
 • Rødkålen vil blive bedømt ud fra sin egnethed som tilbehør til julemad
 • Der er præmie til bedste rødkål
 • HUSK: Alle produkter skal være tydeligt mærket med: ”Indhold, ingredienser, fremstillingsdato og navn på kokken”. Du må også gerne knytte en fortælling til din opskrift; det kan være om ingredienserne, historien/tradition eller, hvorfor du synes din rødkål er den bedste!

KØKKENGREJSAUKTION
For andet år i træk afholder vi også en SLOW FOOD AUKTION over brugt KØKKENGREJ. Kom med ting og sager til køkken, madlavning og måltider: Køkkengrej, service, porcelæn, vinglas, sylteglas, hummergafler, køkkenmaskiner, amagerhylder, kogebøger og andet som du ikke bruger og gerne vil af med kan indleveres til auktion på Terra Madre dag. Både Katrine Klinken og Trine Hahnemann har lovet at indlevere køkkengrej! Det bliver med garanti sjovt! Her kan du læse mere om regler og tider for køkkengrejsauktionen.

Praktisk info for auktionen over køkkengrej

 • Ting til auktionen indleveres på plads samme dag, dog senest kl 13
 • Tingene skal være brugbare og fungere
 • Store maskiner, køkkenelementer el.lign. skal anmeldes til Nicoline på tlf. 6019 5505, og skal tages retur, hvis de ikke bliver solgt.
 • Kom gerne med sjove redskaber og festlige duge, fade mm.
 • Kl.15.00 starter auktionen ved auktionarius Trine Hahnemann
 • Vi starter ved 10 kr., hvorefter der bydes op med 5 kr.
 • Kl. 16.00 afsluttes auktionen
 • Betaling sker kontant

Overskud fra auktionen støtter Slow Food. De penge, der kommer ind på verdens Terra Madre Day-arrangementer går blandt andet til projekterne 10.000 Gardens in Africa, The Slow Food Foundation for Biodiversity og University of Gastronomical Sciences. Du kan støtte ved at komme med ting eller ved at købe f.eks. til julegaver, nyt til køkken eller måltidet.

Trine Hahnemann, kok og ejer af Hahnemanns Køkken, er auktionarius og rødkålsoverdommer. Master Fatman er konferencier på dagen i Osramhuset. Og måske de også kommer med lækkerier til julebyttemarkedet?

Holdepunkter for dagen:
kl 12 Velkommen (Store sal, 1. sal)
kl 12.10-14 Madbyttemarked (Lille sal, stuen)
kl. 14-15 Rødkålskonkurrence (Store sal, 1. sal)
kl. 15.30-16.30 Auktion af køkkengrej (Store sal, 1. sal)
kl 17 Dagen slutter

Der vil være salg af mad og drikke fra julebazarens madboder og traditionen tro suppe udenfor. Læs mere om Osramhusets Julebazar

HVAD: Terra Madre Dag
HVOR: Osramhuset, Valhalsgade 4, 2200 København N
HVORNÅR: Søndag den 6. december 2014 kl. 12-17
PRIS: Gratis, men husk hjemmelavede lækkerier til at bytte, din konkurrencerødkål samt brugte køkkenting og kontanter til auktionen.