Vær med: Restaurant Day i Danmark

posted in: Arrangementer | 0
19. august 2012
00:00to23:59

Den 19. august har alle chancen for at udleve drømmen og blive restauratør for en dag. Det er det finske fænomen »Restaurant Day«, der takket være en arbejdsgruppe, koordineret af Cathrine Frederiksen fra TOMO, har fundet vej til Danmark.

Restaurant Day startede oprindeligt som en protest mod den rigide, finske fødevarelovgivning, og i første ombæring, som fandt sted i foråret 2011, var der meget få deltagende restauranter. På den seneste Restaurant Day, der fandt sted i maj 2012, deltog hele 300 restauranter i 50 byer i 12 lande.

Konceptet bag Restaurant Day er ganske simpelt: Alle og enhver har lov at åbne en restaurant, temaet er underordnet – den dag er det værten og gæsterne, der sætter dagsordenen. På den internationale hjemmeside kan du finde en trin-for-trin vejledning i hvordan man laver en restaurant – og der er allerede tilmeldt fem restauranter i Danmark.

I Slow Food vil vi gerne støtte initiativet, og opfordrer alle vores medlemmer til at deltage – og selvfølgelig benytte lejligheden til at udbrede Slow Food’s budskaber om god, ren og retfærdig mad, altså mad, der så vidt muligt er lokalt produceret, fremstillet på en bæredygtig måde og som er etisk forsvarlig. Skriv til mogens@madkultur.dk med dit projekt – så kan du få Slow Food’s logo til brug i markedsføringen.

Hvis du skulle få et lille overskud af din restaurant, ser vi også meget gerne at du støtter Slow Food-projektet »A Thousand Gardens in Africa«, der går ud på at sikre fødevareforsyningen i Afrika ved at oprette haver i skoler, landsbyer og andre terra madre-samfund på tværs af kontinentet.

Besøg Restaurant Day’s hjemmeside eller den danske Restaurant Day Facebook-side for at komme i gang og tilmelde din restaurant.

For yderligere spørgsmål, kontakt:

Cathrine Frederiksen
Tlf.: 2988 5424
E-mail: cathrinefrdrksn@gmail.com